wp357e3824.png


wp7c225b52.png
wpa03744e5.png

 

Algemeen ziekenhuis:   een algemeen ziekenhuis is een niet-psychiatrisch ziekenhuis. Sommige algemene ziekenhuizen kunnen wel psychiatrische afdelingen hebben.

 

Universitaire ziekenhuizen:  een universitair ziekenhuis is verbonden aan een academische faculteit geneeskunde. Per universiteit met een faculteit geneeskunde met volledig leerplan kan 1 universitair ziekenhuis erkend worden. In een universitair ziekenhuis worden niet enkel patiënten verzorgd, er worden ook artsen en verpleegkundigen opgeleid. Een aantal personeelsleden houdt zich bezig met wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe technologieën.

 

Acute ziekenhuizen:   een acuut ziekenhuis is een "gewoon" algemeen ziekenhuis, dat wil zeggen, een niet-universitair en niet-categoraal ziekenhuis.

 

Categorale ziekenhuizen:  dat zijn de kleinere ziekenhuizen. Zij bieden vaak specifieke zorg voor een beperkte doelgroep. Zo zijn er bijvoorbeeld ziekenhuizen gericht op revalidatie, al dan niet in combinatie met de zorg voor ouderen.

 

Uitbatingsplaats:   een ziekenhuis kan op méér dan 1 plaats gevestigd zijn (meerdere gebouwen), en dus meerdere uitbatings-plaatsen hebben.

 

Wil u meer te weten komen over het ziekenhuis in uw buurt ? Gebruik dan de links onder de rubriek ziekenhuizen.

Klik op de naam van het ziekenhuis om de link tot stand te brengen.

wp60b58218.png
Ziekenhuizen
wpa6e6f80f.gif